2008-12-01

Ett nytt kapitel

[November 2008]
Nu har ett nytt kapitel börjat, förberedelserna är över och nu är både Sara och Thomas i Singapore. Sara landande i tisdagseftermiddag och Thomas har varit här i fyra veckor. Tiden sedan Thomas åkte har gått jättefort både i Sverige och här hos Thomas. Kanske har vi inte saknat varandra så som vi trodde att vi skulle göra, men det är inte utan att det är underbart att vara tillsammans igen.

Vi har emigrerat till Singapore för att bo här i tre år. (Eller heter det något annat när det är tidsbegränsat?) Det känns ganska overkligt att vi bor här, är skrivna här, att ni precis gott och lagt er när vår väckarklocka ringer, att det snöar hos er när vi svettas i solen och att det här livet är på riktigt. När jag flög hit kunde flygplanet lika gärna ha varit på väg till London eller Paris. När vi strosar på gatorna i stan eller går i någon av parkerna känns det som om livet här bara är till låns, och att flyget hem lyfter om några dagar.

Singapore är ett vackert land, rent och grönt med stora gröna träd, prunkande buskar och färgglada blommor. Statsbilden är kontrastrik med små låga hus mitt ibland de moderna skyskraporna, en härlig tilltalande mix. Med 4,7 miljoner invånare på ön vars yta är drygt 45x25 km så har man givetvis fått bygga en del på höjden, över 30 våningar är inte ovanligt. Dock är jag lite förvånad över att det inte känns särskilt trångt här. I rusningstid är det väldigt mycket folk på gator, bussar och tåg, men det är inte kaotiskt. Det flyter på rätt bra. Biltrafiken är dock ganska intensiv, det är delvis enkelriktat och det är vänstertrafik, så det lockar inte att köra bil själv just nu.

Den skånska vinterkylan (vi har hört att ni har fått snö) är utbytt mot 28 grader och ömsom strålande sol och ömsom hällregn. Det svalkar skönt när det regnat en stund. Regnperioden varar till slutet av januari, och då lär vi vara vana vid både värme och sol. Det är lite lurigt med värmen. Inomhus är ofta airconditioneringen på och när man kommer ut slår värmen emot en. Skulle man då råka skynda sig upp för en trappa, så blir man lätt fuktig eller snarare blöt av den kvalmiga värmen. Att då återfå en torr känsla kräver nästan att man går in igen eller i alla fall pausar ett tag i skuggan.
Varma hälsningar från Singapore, andra sidan jordklotet, vårt hem. Kram Sara & Thomas

Inga kommentarer: