2009-02-28

Singapore mountainbike carnival

[Februari 2009]
För att lära känna våra nya hemtrakter har jag gjort en del utflykter och häromdagen begav jag mig ut med min mountainbike. Även om det går bra att cykla i East Coast Park så har vi sagt att det skulle vara roligt att hitta en skog att cykla i. En av våra detaljerade statskartor visar att det finns ett Mountainbikespår i Tampanies, inte långt ifrån IKEA, så jag tänkte cykla dit. Efter en dryg timme närmade jag mig området, då jag fick syn på en cykeluthyrning i en park. Jag tog en hastig titt på min egenritade karta och tänkte, jag är väl inte vara framme redan? En platt park med asfalterad cykelbana, var inte riktigt vad jag letade efter. Nej, strax nordväst om parken, där skulle Mountainbike området ligga. Mycket riktigt, jag kom fram till en parkering där ett par cyklister höll på att packa ihop efter ett ansträngande träningspass. Här fanns ett riktigt stort område avsett bara för cyklister! En stor kulle reste sig upp ur skogen fanns här både flacka och kuperade stigar. Jag valde en lätt slinga och fann snart skyltar som markerade ett tävlingsspår. Det visade sig att det skulle hållas tävlingar dagen därpå. Det lät intressant så jag bestämde mig för att åka dit och titta.

På lördagen begav jag mig till tävlingsplatsen. Tankarna gick direkt till våra orienteringstävlingar, samma bajamajor, dieselaggregat och klubbtält i glada kulörer. Vädret kunde jämföras med ett riktigt soligt Tjoget och uppslutningen under dagen var som vid en kretstävling. På tävlingsprogrammet stod en rad olika discipliner, Short Track, ”Dirty Duathlon” med löpning och cykling, Kids race etc., och som huvudattraktion i kvällningen, ett 100km lopp, 10 varv på en slinga och målgång beräknad efter midnatt. Medan jag tittade på Short Track- loppen blev jag lite sugen på att tävla, men eftersom kroppen var sliten hade jag lämnat cykeln hemma. Istället övade jag mig på att ta foto på rörliga objekt. Ni kan tro att det blev många suddiga bilder och ofta halva cyklister!I kvällningen gick starten för Singapores första ”100km Marathon Night Race” och det var en maffig syn när 200 lag begav sig ut på slingan. Vädret var ostadigt och åskan hängde tungt i luften. Vid niotiden på kvällen var skyfallet ett faktum, åskan dundrade och blixtarna svepte aggresivt över den kolsvarta himlen. Loppet fick tyvärr avbrytas på grund av ovädret efter att täten avverkat 6 av 10 varv. Medan jag såg funktionärerna plocka ihop datorer och känslig utrustning, hörde jag deltagarna exalterat berätta för sina klubbkompisar om gyttjan, vurporna och om loppets adenalinkickar, allt medan regnet trummade oavbrutet, marken blev allt mer blöt och lervällingen vällde fram. En av deltagarna kom balanserande på en stor bricka fylld med öl-muggar från markan, att regndropparna snabbt spätt ut den ädla drycken bekymrade inte någon i gänget. Tillskillnad från på Tiomila kom ingen bitande kyla med regnet, utan det var fortfarande en varm kväll, och stämningen förblev gemytlig. Jag stoppade ner kameran i dubbla plastpåsar och promenerade ut genom tävlingsområdet till ljudet av åska, dieselaggregat, kraftfullt kväkande grodor och ett härligt sorl av glada röster. Nu hoppas jag att Thomas och jag kommer till skott och cyklar dit någon av de närmaste helgerna! Tampanies Mountain Biking Trail är verkligen värt fler besök!

Cykel 296 kom imål som 3:a i herrarnas dirty duathlon under eftermiddagen
Segrande cykel i "Singapore MTB Carnival 100k Marathon Womens SOLO Night Race", Baby Marites Sotto Bitbit från Phillipinerna

Inga kommentarer: