2009-03-16

Inflyttningsfest!

[Mars 2009]
Det är nu tre månader sedan vi fick nycklarna till vår lägenhet och vi stortrivs i vårt nya hem! Vi är mycket glada och nöjda med planlösning, interiör, läge och omgivningar. Vilken tur att Thomas inte tröttnade på lägenhetsvisningar efter att ha sett 27 lägenheter på ett par veckor! Jag kom ju hit tre veckor efter Thomas så jag har bara sett utvalda ”favoriter”. Vi vill tacka alla som var värdefulla bollplank i november när jakten på lägenhet pågick som mest intensivt, och framför allt ett stort tack till Magnus, som förklarade att vi absolut skulle prioritera en balkong. Tack!
En onsdagskväll för tre veckor sedan gick vi runt med tumstocken, mätte och satte kryss på väggarna, för att på torsdagen få hjälp att hänga tavlorna på betongväggarna. Därefter förändrades ljudet och ljuset i lägenheten och det kändes att vi bor här på riktigt, att lägenhet #12-22 är vårt hem för de kommande tre åren. Gott!

Vi bor på tolfte våningen i husets högra del.

För att fira att vi kommit i ordning hade vi inflyttningsfest eller House-warming i lördagskväll. Lägenheten fylldes av våra nya vänner, dvs. kollegor till Thomas och deras familjer samt några familjer som vi lärt känna via en av Thomas leverantörer.
Det var verkligen roligt att få tillfälle att gengällda den gästfrihet, generositet och omtanke som våra vänner mött oss med! Vi bjöd på en sommarbuffé med bl.a. potatissallad, köttbullar, löktårta, korv, lax, pastasallad, knäckebröd och ost. Till dessert serverade vi fruktsallad som Liezel tillrett, chokladkaka och dajm/mocca-glass. (Kristin & Martin glassmaskinen är toppen!) Kvällen gick jättefort och tyvärr hann vi inte prata med alla, men vi hade roligt och njöt av kvällen. Vi hoppas att våra gäster hade trevligt och vill tacka för de fina presenterna, och hjälpen vi fick med maten och disken!
I morse åt vi i lugn och ro frukost på balkongen, bläddrade i tidningen och pratade om gårdagen. Vi känner oss båda lyckligt lottade som fått chansen att bo här en tid och det gläder oss att vi redan har lärt känna så många rara, trevliga, positiva och intressanta mänskor. Sköt om er!


Ett stort tack för de fina presenterna vi fick!

1 kommentar:

Anne-Marie sa...

Hej på er! Kul att läsa om upplevelserna på andra sidan klotet, upptäckte inte inlägget på klubbens gästbok förrän nu... Nåja, det blev desto mer att läsa - och så fina bilder!
Det verkar som att ni funnit er tillrätta så smått och man kan bara önska lycka till med fortsättningen.
Här går vi mot ljusare tider och igår var det nog egentlig ol-premiär för de flesta för denna säsongen. (Med "de flesta" menar jag förstås oss "glada amatörer"). Det var riktig fin våruppvärmning och kul i skogen men isande kalla vindar i duschen - ni vet ju hur det känns :) Vi väntar på värmen...
Ha det bra där nere och njut av det vi vill ha här uppe i norr!
Hälsar Anne-Marie F, L-G, I och D.