2009-03-30

The Straits Times, 1kg nyheter

[Mars 2009]
Det är lördagsmorgon och vi plockar in dagens tidning från trapphuset. Vårt prenumerationsavtal utgörs av ett telefonsamtal till tidningsdistributören, dagen efter kom första tidningen och 3 veckor senare kom en kille förbi och fick betalt för det första kvartalet.

Nu är frukostbrickan dukad och vi sätter oss tillrätta på våra provisoriska balkongmöbler. Solstrålarna slår försiktigt in på balkongen och ger långa skuggor, himlen är i stort sett klarblå och det ser ut att bli en varm dag. Dagens tidning väger drygt 1kg, består av 6 delar, och är fullspäckad med nyheter, artiklar, annonser och nöjen. Vi försöker följa de viktiga händelserna i Singapore, världen och Sverige, men ibland känns nyhetsflödet oöverblickbart och betungande. Tidningar, TV, Internet var ska du börja och vad är väsentligt? De globala finansiella problemen, valet i grannlandet Indonesien, Helena Jonssons seger i Världscupen, ja helt enkelt de rubriker där du gärna läser mer än ingressen? Eller?
Jag bläddrar vidare, pratar vidare med Thomas och koncentrerar mig på flingorna som simmar i mjölken. Tidningen är inte limmad, så i ett obevakat ögonblick sprider en hastig vind sidorna som gigantiska flygblad över balkongen. Förstasidan lägger sig strax höger om vattenpölen från gårdagens åskskur. Jag samlar ihop sidorna, går in med frukostbrickan och vi gör upp planerna för en avkopplande lördag, och ledigheten inleder vi med ett dopp i poolen.


Inga kommentarer: