2009-02-23

Februari Frost

[Februari 2009]
Det är februari, klarblå himmel, gnistrande solsken ute. Jag storstädar, dammar, sorterar skafferiet och tvättar sängkläder. Jag öppnar dörren till balkongen för att låta den friska bitande vinterluften komma in samtidigt som jag hänger ut täckena på balkongen. Men istället möts jag av en varm lätt fuktig bris, doften av högsommar, 30 grader och minns att jag är i Singpore. Drömmarna skildrar ibland exakt det man upplever på bråkdelen av en sekund, långt inne i hjärnan. Visst vet jag att det inte är minusgrader ute, visst minns jag att jag är vid ekvatorn och visst förstår jag att det är högsommar trots att vi är i februari, men korta korta ögonblick kanske jag ändå tror att allt är som det brukar vara. Och visst saknar jag ibland den bitande kylan, och den friska rena känslan i täcken som fått hänga ute ett par timmar i frosten.

Ni berättar att ni har fått snö, och jag vill få höra hur det knarrar under skorna. Jag längtar efter snöbollskrig, utförsåkning, vinterbad, nygräddade kanelbullar med varm choklad framför en öppen spis, att sitta där och känna vedens värme tina kroppen. Kort och gott, jag saknar vinter! Ändå njuter jag av sommarvärmen, sköna barfotadagar, balkongmiddagar och ljumna sommarkvällar. Vi promenerar längs stranden på East Cost och pratar om er därhemma. Vi minns nyår i Sälen, skidåkning på Koarp, klistervalla och känner minnena sprida ljus och glädje. Vi tänker på er, snöskottning, is och frostiga bilrutor, tänk att man kan sakna det! Från oss här till er mitt i vintern, Singapores största snögubbe!

3 kommentarer:

Bosse sa...

Trevlig blogg ni har, den skall bli kul att följa. Det ju en helt annan värld än den som vi trampar i. Ha´ det så bra!
Bosse

Per K sa...

Hej Sara, va kul med er blogg! Jag visste innan att du var verbal men att du hade sån bildlig förmåga att beskriva din vardag och ert nya boställe hade jag ingen aning om. Har du funderat på en ny karriär som reseskildrare, annars tycker jag att du bör göra det för du har helt klart förmågan och begåvningen! Måste vara mer intressant att hamra på ett tangentbord med detta resultatet än att plåga sig framför samma t-bord med + och - i och en massa konton som inte stämmer i Movex!!
Idag lördag 28/2 kl. 1140 och det är nästan blå himmel utanför, ingen vind och ett par minusgrader. Jag har bara som hastigast tittat igenom er blogg och bestämde mig genast för att lämna ett fotavtryck, men jag ska ta tid och läsa mer noggrant när ledig tid infinner sig, dock ej här på jobb!! Så det blir bara några korta rader, men jag lovar återkomma och läsa om era upplevelser.
Ha de bra bägge två.
Kram Per.

Börje sa...

Hej Sara
Roligt att läsa din reseskildring. Kan se framför mig hur ni går där på Ochard Road eller när ni åker linbana. För oss blir det bara minnen att tänka på när vi går här hemma. Som idag då det är en mörk mulen dag med snålblåst.
Vore roligt med bild på hur/var ni bor.
Sköt om er
Börje