2010-06-13

En avstickare till höglandet!

Tryckstarterna för årets katalog har dragit igång och Thomas åkte till Indien förra veckan. Själv begav jag mig till Malaysia för att upptäcka höglandet, närmare bestämt till Cameron Highlands och därefter till Fraser’s Hill.
När jag klev av den slitna diseldoftande bussen i Cameron Highlands andades jag lycklig in den friska, svala luften och njöt av tystnaden och det grönskande landskapet som omgav mig. Inte saknade jag ljudet från bussens motor, som puttrat som en större motorgräsklippare under den senaste timmens klättring uppför den slingrande vägen. Nej, jag blickade ut över byn och tänkte att en solig dag är här vackert! Nu låg molnen tunga över bergen och ett lätt duggregn hälsade mig välkommen. Mina tankar förde mig till Alperna, till en sliten skidort där pjäxor och skidor lämnat plats till sommarens vandrande turister. Mina fötter förde mig byns utkant, till Bala’s Chalet där jag checkade in.
Utsikt från Bala's Chalet

Höglandet visade sig erbjuda fina möjligheter till vandring och naturupplevelser. Jag tog en guidad tur ut i djungeln och beskådade en av världens största blommor, besökte en teplantage, strövade längs stigarna och avnjöt te och scones på The Old Smoke House. Kvällarna avrundade jag med en kopp te framför pensionatets öppna spis. Brasan som sprakade lugnt, värmde både min själ och min kropp innan det var dags att krypa i säng, uppklädd i superställ och fliströjan inom räckhåll. Tänk att man kan tycka att det nästan är mysigt att få frysa!
Grönskande teodlingar

Nere i en sänka blommar en av världens största blommor

2 kommentarer:

Johan sa...

Du skriver så målande att jag känner precis hur det var att vara där!

Mvh
Johan Dahl

KARINA sa...

Hej Sara!

Alltid lika kul att följa dig i ditt nya hemland och jag beundrar dig som är ute och reser och upptäcker mycket. Har blivit av med din mailadress. Har du hittat något nytt arbete?

KRAM KARINA